Ervaring delen met natuurvezel composieten

Sander van Calkerevents, PR

Image

Binnen de scope van het #OPZuid BRIC project is vorige week opgedane kennis en ervaring over circulaire biobased composieten en technologieën gedeeld onder vertegenwoordigers van triple helix partners zoals Rijkswaterstaat, Fokker Services GroupWerkendam Maritime Industries (WMI)Eindhoven University of TechnologyDK Polyester B.V., Millvision, De Klerk Werkendam en Curio Kunststoffen Applicatie & Training Centrum.  We waren welkom bij REWIN West-Brabant en Breda Robotics in Breda.

Het Natuurvezel Applicatie Centrum en Centexbel (Vlaanderen) zijn samen coördinator van dit platform dat actief is in Zuid-Nederland en Vlaanderen. De thema's zijn interieur voor lucht- en scheepsvaart, woningbouw en GWW-toepassingen. Veel aandacht was er voor showcases in de verschillende fieldlabs. Ook is er gesproken over onderhoud strategieën, hoe deze materialen breder in de markt geïntroduceerd kunnen worden en was er tijd voor netwerking. Later werd er deelgenomen aan het #FIC festival van REWIN West-Brabant.
 
Het biobased paviljoen van #OPZuid BRIC project is gisteren deels gepresenteerd op het strand in Renesse. Meer informatie: https://bric.nu/
Ook staat hij eind oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Het platform is een learning community pur sang op naar een volgend project en event!
Leon Joore Stefan van Seters Isabel De Schrijver Elke Demeyer Esther Stapper