Natural Fibertastic 22/9/2020 "Light"

"Light" versie 2020 enorm succes

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

In het historische Goot Arsenaal in Bergen op Zoom is op 22 september de 4e editie van het Natural Fibertastic event georganiseerd door het Natuurvezels Applicatie Centrum. Het event wordt gesupport door de Rabobank, gemeente Bergen op Zoom, Provincie Noord Brabant, Circular biobased Delta en Regio West Brabant én in kind door Rewin en Curio; ofwel samen verder in de regio. Natural Fibertastic staat in het teken van innovatieve circulaire biobased ontwikkelingen in de bouw en infra. Deze sectoren zijn verantwoordelijk voor een grote CO2 emissie. Circulaire biobased materialen zullen in de toekomst een steeds grotere rol spelen in het verduurzamen van deze sectoren. In de ochtend is er een introductie training georganiseerd voor professionals, zie foto bij de biobased trap.

In de middag was het event met 65 plaatsen, en daarmee coronaproof, uitverkocht. Aan de hand van diverse praktijkpresentaties werd het publiek meegenomen in wat er op dit moment kan en wat er in de nabije toekomst te verwachten is. In een goede balans van vraag en aanbod kwamen er levendige discussies los. Vanuit de hele keten waren er vertegenwoordigers aanwezig. Het lijkt er op dat West Brabantse MKB ondernemers frontrunner zijn, wat ook bleek uit de betrokkenheid bij verschillende projecten uit het gehele land; hier mogen we trots op zijn. Naast presentaties was er voldoende tijd om op 1,5 meter afstand te netwerken op de innovatiemarkt waar 10 bedrijven vertegenwoordigd waren. Om 17:00 uur werd de winnaar van de NFT20202 award bekent gemaakt door de jury voorzitter Dhr. Dietmar Lemmens van de gemeente Bergen op Zoom. Hij begon met een eervolle vermelding aan de firma Poly Products uit Werkendam. Maar de prijs ging naar het samenwerkingsverband Impershield en Natural Plastics. Naast de beker ontving de winnaar een voucher te besteden aan innovatie advies van het Natuurvezel Applicatie Centrum én financieel en business advies van de Rabobank.

De positieve reacties tijdens en na afloop van het event stimuleert de organisatie om in april 2021 weer groots uit te pakken. Uit dit event kwam duidelijk naar voren dat we de transitie naar een circulaire biobased economie alleen kunnen versnellen als we beter leren samenwerken, ook met partijen uit andere sectoren, en dat we ons bewust zijn dat er meer nodig is dan alleen techniek. Samen op weg verhoogt de kans op succes, is kosten effectief en is bovenal leuk; dit moeten we niet vergeten. Deze positieve energie hebben we nodig om de impact te realiseren, want mensen maken het verschil.

Met biobased groet,

Namens de programma commissie,

Leon Joore, Fransje Voets en Esther Stapper

Tel. +31 (0)6 44 34 82 14

 www.natuurvezelapplicatiecentrum.eu

www.biobaseddelta.nl

Image
Image
ImageImageImage
ImageImage