Inspiratie Event Circulair Biobased Bouwen 29-10-2020

adminUncategorized

Inspiratie event Circulair Biobased Bouwen op 29-10 vanaf 14.00 uur

Tijdens Building Holland Digital


Circular Biobased Delta en Avans Hogeschool/Centre of Expertise Biobased Economy informeren u graag over de mogelijkheden die biobased materialen en innovaties bieden voor het nieuwe, CO2 neutrale bouwen, zonder fossiele grondstoffen. Daarom sluiten wij aan bij Building Holland en laten om 29 oktober vanaf 14.00 uur experts en ervaringsdeskundigen aan het woord tijdens een webinar. Met ruimte voor vragen en interactie.

Het programma is als volgt:

Hoofdpodium
14.00 uur: Welkom door Willem Sederel – Biobased bouwen om klimaatdoelstellingen te behalen.

Willem Sederel is voorzitter van de stichting Circular Biobased Delta en heeft 36 jaar gewerkt in verschillende technologische, marketing en corporate functies bij Shell, General Electric en SABIC. De laatste 15 jaren als General Manager met wereldwijde verantwoordelijkheid.

Breakout
14.10 uur: Welkom door Willem Böttger
14.15 uur: Nieuwe Helden met presentatie The Exploded View, in première gegaan tijdens de Dutch Design Week 2020.
14.30 uur: Inleiding Willem Bottger – Hoe circulaire biobased innovaties helpen de bouwsector te vergroenen
15.00 uur: Paneldiscussie aan de hand van stellingen via poll en ruimte voor vragen kijkers
15.25 uur: Wrap up en dankwoord door Willem Bottger
15.30 uur: Einde livestream

Willem Böttger is professor/lector Biobased Building Centre of Expertise Biobased Econoy (CoEBBE) van Avans Hogeschaal en HZ University of Applied Science en directeur innovatie bij NPSP.  

Panelleden
Esther Stapper – expert circulaire biobased bouw- en infrawerken, ook werkzaam voor Natuurvezel Applicatie Centrum
Joop Groen – programmamanager CHAPLIN namens Circular Biobased Delta
Fred van der Burgh – Agrodome
Mark Lepelaar – NPSP
Cvosmaer@brabant.nl – Provincie Noord-Brabant

Waarom dit inspiratie event?

Uit artikel in De Correspondent – door redacteur Jan van Poppel:

 “Tot 2030 gaat maar liefst 50 procent van alle grondstoffen die we in ons land gebruiken naar de bouwsector, ongeveer 1 miljard ton. Een derde daarvan kan met de huidige technieken uit hergebruik van materialen en afvalstoffen worden gehaald. De rest moet uit die kwetsbare (nu al) ‘voorbijgeschoten’ aarde komen. 

Daar komt bij dat de Nederlandse bouw met de huidige groei van de geplande bouwprojecten in 2050 zo’n 40 procent van ons jaarlijkse energieverbruik voor zijn rekening neemt en 30 procent van het totale jaarlijkse waterverbruik in ons land. Dat zijn flinke cijfers. 

Het bouwen van en leven in steden wereldwijd staat garant voor 60 procent van ál het gebruik van beschikbare grondstoffen op aarde,  en voor bijna 40 procent van het wereldwijde energiegebruik.   

Schrijnende cijfers die ervoor zorgen dat ons milieu, de wereldwijde biodiversiteit en het klimaat structureel het onderspit blijven delven. Tenzij de bouw veel en veel duurzamer wordt.”

Laat u inspireren door de mogelijkheden die biobased materialen en innovaties te bieden hebben voor het nieuwe COneutrale bouwen, zonder fossiele grondstoffen!

Inleider Willem Böttger deelt zijn brede kennis over dit thema en neemt u mee in actuele best practices. We presenteren ‘The Exploded View’, een huis gebouwd met circulaire biobased materialen. En een panel van experts en ervaringsdeskundigen beantwoorden uw vragen die u via de chat kan stellen.

Registreren via: https://registration.gesevent.com/survey/10q1jf46xfwxu?actioncode=11237